Social Icons

Κυριακή, Μαΐου 25

Εκδήλωση για το Σύνδρομο RETT στο Ωραιόκαστρο - PHOTOSTORY - "ΑΓΓΕΛΟΙ ΓΗΣ" - ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου - "the REalHABILITATION team"

Όταν δημιουργήθηκε η Ομάδα Αποκατάστασης “the REalHABILITATION team, είχαμε συμφωνήσει με όλους τους συνεργάτες  (που όλοι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι και επαγγελματίες) εκτός των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων να είμαστε δίπλα στον Ασθενή και στους Συγγενείς τούς με οποίο τρόπο μπορούμε.

Η Γνώση είναι Δύναμη
και εμείς σήμερα δυναμώσαμε για τα καλά!
Έτσι συμμετείχαμε - υποστηρίξαμε διαφορές εκδηλώσεις αλλά και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των ανθρώπων που ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή, δημιουργήσαμε εκδηλώσεις ενημέρωσης και υποστήριξης  ΑμεΑ και του συγγενικού τούς περιβάλλοντος.

Επίσης με την δημιουργία του Φυσικοθεραπευτήριου “KINESIOTHERAPY” στο Ωραιόκαστρο, είχα αναφέρει εξ αρχής, ότι εκτός από χώρος θεραπείας, θα είναι χώρος δράσης, ενημέρωσης και υποστήριξης!

Παντρεύοντας λοιπόν την Ομάδα Αποκατάστασης «the REalHABILITATION team» και το Φυσικοθεραπευτήριο «KINESIOTHERAPY»  το Σάββατο 24/5/2014  σε συνεργασία με την «Ένωση Γονέων Και ΦίλωνΜε Σύνδρομο RETT – ΑΓΓΕΛΟΙ ΓΗΣ» και την «ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου» πραγματοποιήθηκεενημερωτική εκδήλωση με θέμα : «α) Σύνδρομο RETT, τι είναι, ποιες οι ανάγκες των παιδιών και των γονέων τούς και β) Πρώτες Βοήθειες σε παιδιά με Σύνδρομο RETT και άλλες αναπηρίες».

Φιλοξενήσαμε ανθρώπους από την Αθήνα, την Λάρισα, την Βέροια και φυσικά από την Θεσσαλονίκη.
Τα μηνύματα που πήραμε, από όλους όσους αποφάσισαν να διαθέσουν το απόγευμα Σαββάτου στην εκδήλωση, ήταν πολύ θετικά και το σημαντικότερο είναι πως μάθαμε πώς να αντιμετωπίσουμε σωστά και με ασφάλεια περιστατικά Επιληψίας, Πτώσεων, Πνιγμονής και καθημερινών μικροτραυματισμών!

Η Πρόεδρος της ένωσης «ΑΓΓΕΛΟΙ ΓΗΣ», κα. Νεκταρία Βαζούρα μας ενημέρωσε για το Σύνδρομο  RETT, τις τελευταίες εξελίξεις  αλλά και τις συνεργασίες με φορείς της Θεσσαλονίκης
.
Το μέλος της ένωσης «ΑΓΓΕΛΟΙ ΓΗΣ» και μητέρα παιδιού με Σύνδρομο RETT  κα. Μίνα Σαρρή μας ενημέρωσε για τις ανάγκες των οικογενειών  που έχουν παιδιά με το εν λόγο Σύνδρομο.

Τις Πρώτες Βοήθειες μας τις έδειξαν οι Εθελοντές της ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου, χρησιμοποιώντας  βίντεο, πρόπλασμα θύματος και επίδειξη τεχνικών ζωντανά στον χώρο μας!

Στο τέλος οι γονείς και φίλοι μας, είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις σε όλους τους παραπάνω αλλά και στα μέλη της Ομάδας Αποκατάστασης «the REalHABILITATION team” που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση λύνοντας πολλές από τις απορίες τους!


 Εμείς, θέλουμε να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ την Υπεύθυνη της ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου, κα. Μένια Μούτσια αλλά και τους εθελοντές  για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, να παραβρεθεί στην εκδήλωση, όλους τους γονείς που συμμετείχαν, τον κ. Καρύδη Αθανάσιο – Διευθυντή του Γυμνασίου Παλαιοκάστρου - για την διάθεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού, την κα. Μίνα Σαρρή και τον κ Μάκη Σαρηγιαννίδη που βοήθησαν στην διαμόρφωση του χώρου αλλά και τον κ.Τσαλαβούτα Ιωάννη (Υδροθεραπευτής), κα. Φρόσω Λέβεντη (Διατροφολόγος), κ. Δέδο Γέωργιο (Νοσηλευτής), κ. Μπεσίρη Θεόδωρο (Β.Φυσικοθεραπευτή και Συνοδός ΑμεΑ), κα. Αφροδίτη Φουγκρατσιώτη (Γυμνάστρια προσαρμοσμένων αθλημάτων), κα. Πραβιτιαννού Μαριάννα (Εθελόντρια), κα.Κουβάτση Γεωργία (Εθελόντρια) μέλη της Ομάδας Αποκατάστασης “the REalHABILITATION team” που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.

Με εκτίμηση, 
Γκέλσης Ιωάννης, Φυσικοθεραπευτής
Υπεύθυνος Φυσικοθεραπευτηρίου "KINESIOTHERAPY", " www.kinesiotherapy.gr " και 
    "the REalHABILITATION team".

Ακολουθούν Φωτογραφίες απο την Εκδήλωση:

Η κα. Νεκταρία Βαζούρα

Ολοι παρακολοθούσαμε με προσοχή!


Μας τίμησε η παρουσία γονέων και φίλων.

Ενημέρωση για το Σύνδρομο RETT

Κ κα. Μίνα Σαρρή


Μας ενημερώνει για τις οικογένειες

Πρώτες Βοήθειες απο την ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου

Ο κ. Νίκος ο εκπαιδευτής μας!

Πρώτη θέση για ΚΑΡΠΑ

Μαλάξεις στο Πρόπλασμα του Θύματος

Αλλαγή θέσης μετά από λιποθυμία

Απλή λαβή που σώζει ζωές


Η σωστή πλάγια θέση μετά από πτώση - λιποθυμία

Η κα. Μούτσια

Πνιγμονή και πρώτες προσπάθειες απελευθέρωσης


λαβή Χάιμλιχ για την πνιγμονή


ΑΓΓΕΛΟΙ ΓΗΣ - ΟΜΑΚ - the REalHABILITATION team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου